Monday, October 10, 2011

EMPORDÀ

L’area de l’Empordà es plena de llocs interessants esperant a ser descoberts.

Òbviament ja deveu haver escoltar parlar d’en Dalí i el seu museu a Figueres, la casa a Port-Lligat (Cadaqués) i probablement el castell de Púbol que va regalar a la seva dona Gala, l’anomenat triangle dalinià.

Segurament també coneixeu alguns dels seus pobles medievals com ara Pals i Peratallada, o els temples romànics de Sant Pere de Rodes i Vilabertran.

Visitant l'interior del castell de Peratallada

Però això no és l’únic que es pot descobrir a l’Empordà.
Des del passat més llunya fins a l’historia més recent, hi ha molt per veure.

Potser un búnquer construït pels republicans durant la Guerra Civil Espanyola, o la població que va esdevenir la capital de la República quan Madrid i més tard València varen caure en mans de les tropes nacionals.

Descobrint histories de la Guerra Civil

O la possibilitat de visitar alguns dels seus desconeguts temples romànics, per gaudir de fantàstics frescos del s. XII, o una antiga petita capella utilitzada com a estable durant dècades, i inclús una capella decorada amb simbologia maçònica.

Passejar per l’interior d’una antiga pedrera que durant segles va proveir de pedra a les diferents cultures assentades a la zona per a la construcció de les seves ciutats i temples.

 A l'interior d'una antiga pedrera

Visita l’interior d’un castell urbà del s. XII utilitzat com a presó fins al 1965.

Trepitjar les restes del que hauria estat la casa del pare de Dalí, passejar pel poble que conserva l’única llegenda de vampirisme de tot l’estat, descobrir els repel·lents de bruixes utilitzats durant segles per protegir cases i estables.

Una llista interminable de llocs i histories interessants que són just aquí a l’àrea de l’Empordà.

Que tinguin una bona estada.


mob (34) 607894536 

 Comprovant els detalls de la ruta

No comments:

Post a Comment